Αρχοντικό μοναδικής αρχιτεκτονικής, στη Ζαγορά Πηλίου (Ν140604)
Τιμή : 290.000 €
Ζαγορά
ΠΗΛΙΟ
Ελλάδα
Επαφή

Η θέση και η αισθητική του συγκεκριμένου ακινήτου, το καθιστούν ένα από τα πλέον μοναδικά ακίνητα στη Ζαγορά Πηλίου. Στην κεντρική συνοικία του Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, μόλις 70 μέτρα από την ομώνυμη κεντρική πλατεία, σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων, εντός οικισμού, με ανατολικό προσανατολισμό και θέα στο Αιγαίο, βρίσκεται το Αρχοντικό «αγγλικού τύπου», του 1900. Ένα μοναδικό στολίδι αρχιτεκτονικής και αισθητικής, με μεγάλη ιστορία, που αποτελείται από τον όροφο με το τεράστιο σαλόνι – τραπεζαρία, ένα υπνοδωμάτιο, το μπάνιο που το διακοσμεί το βιτρό και οι παλαιές λάμπες οροφής, η χαρακτηριστική κουζίνα με το ξύλινο πατάρι, και το Χωλ εισόδου, διαστάσεων σχεδόν όσο το σαλόνι!!! Το εντυπωσιακό ύψος των ξύλινων κουφωμάτων και αντίστοιχα των τοίχων του Αρχοντικού, σε συνδυασμό με το πλήθος των αντικών που κυριαρχούν στον χώρο, συνθέτουν την μοναδικότητα του εσωτερικού του πρώτου ορόφου. Η σκάλα μας οδηγεί στον ισόγειο όροφο, όπου ένα μπάνιο, κουζίνα και 3 υπνοδωμάτια (το ένα με ιδιωτικό μπάνιο εντός του δωματίου) και το λεβητοστάσιο – αποθήκη, ολοκληρώνουν τους υπόλοιπους χώρους τους σπιτιού.

Στο ισόγειο έχουμε πρόσβαση από 2 ανεξάρτητες εισόδους, ενώ στον όροφο, πλην της κύριας εισόδου που «βλέπει» την βεράντα του Αρχοντικού, υπάρχει και η βοηθητική είσοδος της κουζίνας.

Το Αρχοντικό περιβάλλεται από 2 περίπου στρέμματα κήπων, 1 εντελώς επίπεδο και άλλο 1 επικλινές. Μία βρύση με ιδιωτικό νερό από αγορασμένη πηγή, το τεράστιο πεύκο, η ρεματιά, ο πέτρινος μαντρότοιχος, 3 είσοδοι, parking και αίθρια, συμπληρώνουν τα τελευταία μοναδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ακινήτου.

Το Αρχοντικό πωλείται με τμήμα της αρχικής επίπλωσης στην τελική τιμή των 370,000 ευρώ, και το ακίνητο έχει την δυνατότητα δόμησης συνολικά 800 τ.μ.

Μπορεί να μετατραπεί σε πολυτελέστατο ξενώνα. Στην περίπτωση αυτή, έχει δυνατότητα δόμησης 1500 τ.μ.

 


Return

Διαφήμιση