Αρχοντικό προς πώληση στη Ζαγορά Πηλίου (N14824)
Τιμή : 400.000 €
Ζαγορά
ΠΗΛΙΟ
Ελλάδα
Επαφή

Χτισμένο στις αρχές του 20ου αιώνα, στη θέση παλαιότερου αρχοντικού της ίδιας τοποθεσίας, με μοναδική θέα στο Αιγαίο. Το οικόπεδο είναι συνολικής επιφάνειας 950 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το τριώροφο κτίσμα είναι περίπου 500 τ.μ.

Χαρακτηρίζεται από απόλυτα ζεστή ατμόσφαιρα και βρίσκεται στην καρδιά της Ζαγοράς, μόλις 200 μέτρα από την πλατεία του Αγίου Γεωργίου, της ομώνυμης συνοικίας. Η αίσθηση ευρυχωρίας που προσφέρει οφείλεται, όχι μόνο στο ίδιο το κτίσμα, αλλά και στη θέα, στο φως και στα παραδοσιακά πηλιορείτικα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, όπως η πέτρα και το ξύλο. Ζωγραφισμένα γύψινα ταβάνια, σκάλες, πόρτες, παράθυρα και η ανακαινισμένη στέγη του, όλα χτισμένα με παραδοσιακά υλικά σε πηλιορείτικο ύφος, συνθέτουν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα η οποία παραπέμπει σε παλαιότερες αρχοντικές εποχές.

Η κυρίως είσοδος του αρχοντικού είναι στο πλατύσκαλο που σχηματίζουν οι δύο εξωτερικές πέτρινες σκάλες στον πρώτο όροφο, αλλά είναι συγχρόνως προσβάσιμο και από την είσοδο του ισογείου. Το ισόγειο κοσμείται με ταβάνι που φέρει εμφανείς ξύλινους δοκούς, έχει συνολική επιφάνεια 165 τ.μ. και περιλαμβάνει τρία (3) δωμάτια/αποθηκευτικούς χώρους γύρω από την κεντρική του σάλα, ένα (1) WC με ντους και ένα (1) WC με μπανιέρα.

Ξύλινη παραδοσιακή εσωτερική σκάλα συνδέει το ισόγειο με τον πρώτο όροφο του κτίσματος, ο οποίος έχει επιφάνεια 165 τ.μ. Στη μεγάλη κεντρική σάλα καταλήγουν περιμετρικά τρία (3) ευρύχωρα δωμάτια και η κουζίνα η οποία, με τα πηλιορείτικα χαρακτηριστικά της, διατηρεί ένα μοναδικό ύφος.

Ο δεύτερος όροφος, που αποτελούσε παραδοσιακά το χώρο υποδοχής, συνδέεται με τον πρώτο όροφο επίσης με ξύλινη παραδοσιακή εσωτερική σκάλα. Έχει την ίδια πάλι επιφάνεια165 τ.μ. και ακολουθεί την αρχιτεκτονική δομή του αρχοντικού, με την κεντρική σάλα να περιστοιχίζεται από τέσσερα (4)ευρύχωρα δωμάτια και ένα (1) WC. Η πανέμορφη θέα στο Αιγαίο χαρίζει μία ανεκτίμητη ομορφιά και μία μοναδική αισθητική σε κάθε χώρο και του 2ου ορόφου.

Παρά τη συντήρηση που έχει γίνει κατά καιρούς, χρειάζεται ανακαίνιση.

 

 


Return

Διαφήμιση